klompjes.jpg

Jim en Graeme Biografie

JimGraeme1

Hoewel Jim en Graeme jarenlang op verschillende gelegenheden samen gezongen hebben, begonnen ze officieel samen te zingen in 2002 in de Whitby Folk Week. Sinds 1973 organiseerde Jim daar de Shanty Sessions en toen Graeme Jim vriendelijk vroeg of hij hem kon helpen, nam Jim zijn hulp graag aan. Sinds die tijd organiseren zij deze sessies samen, evenals soortgelijke events op andere festivals in het Verenigd Koninkrijk en elders.

Lees meer: Jim en Graeme Biografie

Duo Philippe

IMG 4865Tijdens het Shantyfestival in Workum in 2006, kwamen deze twee Philippes samen om “Philippe Duo” te vormen (Chicago Maritiem Festival oud-leerling Johnny Collins, Tom & Chris Kastle, Nanne & Ankie en diverse leden van de Boekaniers waren aanwezig als getuige van dit optreden.)
Het is een duo gebaseerd op vriendschap en de liefde voor de Bretonse- en Franse maritieme muziek.

Lees meer: Duo Philippe

Bocca

Bocca kl

Bocca Musica (Music of the Mouth) is een internationale, prijswinnende band die trots is dat ze uit Metro Detroit, Michigan in de VS, komen! (Metro Detroit omvat de stad Detroit en het omliggende gebied – red.)

Lees meer: Bocca

Vuur op de Zuidpunt

Nanne & Ankie

NA in BoulogneEeuwen en eeuwen lang al, werden en worden schepen geleid door lichten op de kust.
Lichten in de vorm van vuurtorens, vuurbakens, lichtschepen of gewoon open brandende vuren. Lichten op de kust - voor de mannen op zee symbolen van troost, hoop en redding.
Lichten en vuren - in ieder weertype, nacht na nacht, eeuwenlang - aan de gang gehouden door mannen op het land. Mannen met hun eigen gedachten, angsten, fantasieën en dromen.
Lichten en vuren, op alle plekken van de wereld, dus ook langs de voormalige Zuiderzee en zo ook op de Zuidpunt van het voormalige eiland Schokland.

Lees meer: Vuur op de Zuidpunt