optocht.jpg

The Keelers

keelersDe Keelers kwamen in 1986 bijelkaar voor de Newcastle Tall Ships' Race. Eigenlijk was hun eerste optreden voor een opname van de BBC Radio Newcastle voor de opening van de Fenham Studio. Twaalf shanties werden opgenomen in anderhalf uur om te worden gebruikt als achtergrond van de Tall ship zeil dag. Vaak worden ze nog gehoord tijdens een nautisch thema programma.
De groep bestond toen uit Alan, Jim, Peter en de twee Wilson broers Steve en Mike. Het is een publiek geheim dat de liedjes 5 minuten van te voren even werd doorgenomen.

Lees meer: The Keelers

Lynn Noel

C'est l'Aviron: Liedjes en Verhalen van de Noord-Amerikaanse Pelshandel

Lynn3Peddel mee met de 'voyageurs' in hun kano's van boombast; ga met ze mee de rivier op, van Old Montreal naar de midzomerse samenkomsten aan de oevers van Lake Superior.
Laat je meenemen door liedjes in het Frans, Engels, Gaelic, Ojibwa en Inuktitut, die voortkomen uit het rijke multiculturele erfgoed van het vroege Canada en de jonge Verenigde Staten.

Lynn Noel is - als zangeres en vertelster - een bekroond vertolkster van Noord-Amerkaans erfgoed, met een heldere, krachtige stem die mensen uitnodigt met haar mee te doen.
Haar programma-serie 'Crosscurrents (Tegenstromen): Besef van Plaats in Lied en Verhaal', heeft ze opgevoerd in iedere provincie en territory in Canada evenals in een groot gedeelte van de VS.
Haar boek 'Voyages: Canada's Heritage Rivers' was gekozen tot 'Best Conservation Publication of the Year' door de 'National Recources Council' van Amerika. Haar 'living history'-personificatie van de 'Northwest Company'-pelshandelaarster Lisette Laval Harmon werd bekroond met de inaugurele prijs van de ' Canadian Heritage Rivers System'.
Geboren in Boston en met familie-lijnen naar Nova Scotia, is Lynn een werkelijk Noord-Amerikaanse en al sinds lange tijd is ze een toonaangevend vertolkster van 'folk'- en maritieme muziek.

 

Nanne & Ankie

NA in Boulogne

 

Nanne & Ankie houden zich al sinds het eind van de jaren 70 bezig met het zoeken en zingen van traditionele maritieme muziek in hun eigen talen, het Nederlands en het Fries, en ze gelden in Nederland dan ook als pioniers op dit gebied. Daarnaast hebben ze in de loop der jaren tientallen eigen liedjes toegevoegd aan dit repertoire. Van deze liedjes zijn ook weer vele vertaald door zangers uit Engeland, Schotland, Frankrijk, Duitsland, USA en Polen.

Lees meer: Nanne & Ankie

Onstuimig Schuim

Onstuimig Schuim komt uit Noord-Kennemerland aan de Noordzeekust en bestaat nog maar kort. Hun wortels liggen in Workum waar, op initiatief van Frank Edam, de leden van deze groep in 2012 elkaar voor het eerst vonden.

Frank speelde eerder in de Scric der Zee en heeft onder andere enkele jaren geleden de voorstelling “Kippen in het Ruim” voor Workum gemaakt.

Lees meer: Onstuimig Schuim